04/07/2015














Υλικά για 2 άτομα

1 πακέτο πέννες
6-8 πομοντόρια (ντομάτες) ξεφλουδισμένα
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
2-3 τούφες φρέσκο βασιλικό
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 γρ. τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης
180 γρ. βούτυρο
1 ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
Λίγος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πέννες αλ ντέντε με λίγο αλάτι και μία κουταλιά της σούπας  βούτυρο για 8-10 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός τους
Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε νερό, το αφήνουμε να πάρει μία γερή βράση και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα πομοντόρια αφού πρώτα τα έχουμε χαράξει στο κάτω μέρος τους σταυρωτά.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε τρεχούμενο κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε μέτριο καρεδάκι.
Τις μελιτζάνες τις ψιλοκόβουμε και τις ξεπικρίζουμε ρίχνοντας τις σε μία λεκάνη με αλάτι και το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε για 5-8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το θερμαίνουμε καλά. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας μαζί με ½ ποτήρι του νερού χλιαρό προς καυτό νερό.
Μόλις αρχίσει το μαγείρεμά τους προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγομαγειρεύουμε έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον βασιλικό μας για να αρωματίσουμε τη σάλτσα μας.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, συνεχίζουμε το αργό μαγείρεμα της σάλτσας για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με το τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης.


Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment