29/07/2015

















Υλικά

200 γρ. φυτίνη με ελαιόλαδο
200 γρ. λιαστές τομάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ψιλές φέτες
2 μελιτζάνες τσακώνικες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
1/2 πακέτο μανιτάρια πλευρότους
2 κουτ. γλυκού κοφτά δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λίτρο χλιαρό νερό
2 μερίδες σπιτικός ζωμός λαχανικών
200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα βαθύ σκεύος λιώστε τον σπιτικό ζωμό λαχανικών στο χλιαρό νερό και παράλληλα λιώστε σε ένα τηγάνι τη φυτίvη με ελαιόλαδo.
Σε μία λεκάνη ρίξτε τη λιωμένη φυτίνη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ανθότυρο και το σπιτικό ζωμό λαχανικών.
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και βάλτε τα σε ένα ταψί.
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα έως ότου γίνουν τρυφερά και πάρουν χρώμα.
Στο τέλος ρίξτε το ανθότυρο και αφήστε το σε σβηστό φούρνο να λιώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ψήστε το φαγητό σε σακούλα ψησίματος για περισσότερη νοστιμιά.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment