26/07/2015












Υλικά

1 κ.σ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
90 γρ. παντσέτα, ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
8 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
100 μλ γάλα
75 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη
1/4 κούπας sour cream & λίγο σχοινόπρασο (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και την παντσέτα. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, περίπου 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με την παντσέτα, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και πασπαλίζουμε την φρυγανιά να πάει παντού για να μην κολλήσει η ομελέτα. Προσθέτουμε το μίγμα προσεκτικά να μην χαλάσει η κρούστα της φρυγανιάς. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά και βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε με λίγη sour cream και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Tip. Αν δεν βρείτε sour cream, μπορείτε να αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment