15/07/2015











Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο φακές (500γρ.)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
μισή κ.σ. πελτέ
1 δάφνη
φλούδα πορτοκαλιού από μισό πορτοκάλι (κομμένο σε φέτες)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. βαλσάμικο

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβετε και το αφήνετε σε ένα μπολ με νερό για να βγάλει την έντονη μυρωδιά του (προαιρετικά).
Κόβετε τη φλούδα και καθαρίζετε το σκόρδο. Τρίβετε και την ντομάτα στον τρίφτη και τα αφήνετε στην άκρη. Πλένετε καλά τις φακές, τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην κατσαρόλα. Γεμίζετε με νερό, 3 δάχτυλα πάνω από τις φακές, και τις βάζετε στην φωτιά. Ρίχνετε και το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν πάρει βράση, ρίχνετε το φύλλο δάφνης, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε την φωτιά στο μισό. Εάν χρειάζεται, ξαφρίζετε.
Όταν χαμηλώσετε τη φωτιά, ρίχνετε και την κομμένη φλούδα, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνετε μέχρι να «γίνουν», περίπου 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες βγάζετε τις φλούδες και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και το βαλσάμικο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment