23/09/2015






















Η πιο διαιτητική συνταγή για βινεγκρέτ που θα νοστιμίσει τις σαλάτες μας χωρίς να μας επιβαρύνει με λιπαρά και θερμίδες!

Υλικά (6+ μερίδες)

2 κ.γ λιωμένο σκόρδο (ή και λιγότερο)
1 κ.σ μουστάρδα Ντιζόν
1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1/4 φλ. νερό
1 κ.σ ζάχαρη (ή μέλι)
1 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα ή στο μπλέντερ το σκόρδο με τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε το ξύδι με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Αργά αργά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε τη σος μας σε ένα βαζάκι και την κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικά προτιμάτε!

~ 40 θερμίδες ανά μερίδα


Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να την φτιάξετε και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο ώστε να έχετε έτοιμη σος για τις σαλάτες σας ανά πάσα στιγμή.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment