Pancakes τηγανίτες με μήλα τριμμένα σε σάλτσα










(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

μήλα
ζάχαρη
χυμός λεμονιού
κονιάκ
αλεύρι
1 αυγό
γάλα
βανίλια
ελάχιστο αλάτι
λάδι
κανέλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ωραία στρογγυλά μήλα. Τα καθαρίζετε, αφαιρείτε το σκληρό μέρος και τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο και τα κόβετε στρογγυλές ροδέλες, πάχους ενός δαχτύλου. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τα αφήνετε να μουσκέψουν μισή ώρα σε χυμό λεμονιού ανακατεμένο με κονιάκ. Ετοιμάζετε έναν πηχτό χυλό με αλεύρι, αυγό, γάλα, βανίλια και ελάχιστο αλάτι. Δουλεύετε καλά το μίγμα. Βάζετε στη φωτιά το τηγάνι με λάδι να κάψει. Παίρνετε μία-μία ροδέλα μήλου, τη βουτάτε στο χυλό και τη ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να ροδοψηθούν από τη μία μεριά και τις γυρίζετε και από την άλλη.Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί. Τις τοποθετείτε έπειτα σε πιατέλα, όπου τις πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και μετά, με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια