Αγγινάρες γεμιστές με αρακά













(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 φλιτζ. αρακάς
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 λεμόνι (ο χυμός του)

Εκτέλεση συνταγής

Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν.
Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.

Σχόλια