Πτι φουρ
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τοποθετούμε το μείγμα μας σε έναν κορνέ και κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-22 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο ακόμη μαργαρινη λιωμένη. Πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να στέκεται ωραία όταν βγαίνει από τον κορνέ.
Μην τα παραψήσετε, ο χρόνος είναι ο κατάλληλος. Βγαίνουν λίγο μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου