Γλυκόξινες γαρίδες με ανανά
Ένα κινέζικο πιάτο για όσους αγαπούν τις γαρίδες!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
- 2 κ.σ cornflour
- 0.25 φλ. νερό ζεστό
- 1 κύβος λαχανικών
- 0.25 φλ. σόγια σος
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 3 κ.σ μηλόξυδο
- 2 κ.σ σησαμέλαιο (ή ηλιέλαιο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1 κ.γ σάλτσα τσίλι
- 1 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
- 1 φλ. ανανά φρέσκο κομμένο σε κυβάκια ή 1 φλ. ανανά από κονσέρβα
- 0,5 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετώ τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ και τις ανακατεύω καλά με το μισό καλαμποκάλευρο.
- Ρίχνω τον κύβο λαχανικών στο ζεστό νερό και όταν διαλυθεί προσθέτω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, το ξύδι, τη σόγια σος, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύω καλά.
- Ζεσταίνω σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνω στο τηγάνι τις γαρίδες και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
- Βγάζω τις γαρίδες από το τηγάνι και τις κρατώ σε ένα μπολ.
- Στο τηγάνι ρίχνω τη σάλτσα τσίλι, τα κρεμμύδια και την πιπεριά και σοτάρω για 1 λεπτάκι.
- Προσθέτω τον ανανά και σοτάρω για άλλα 1-2 λεπτά.
- Ρίχνω τις γαρίδες, ανακατεύω και τα αφήνω για 1 λεπτό περίπου.
- Τέλος ρίχνουμε το μείγμα με το ζωμό και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να δέσει.
- Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.
~ 237 θερμίδες ανά μερίδα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου