Κολιός με αλμύρα
Υλικά
- 4 κολιοί φιλεταρισμένοι (300 γρ. ο καθένας)
- 400 ml σάλτσα σόγιας
- 1/2 κιλό αλμυρίδα καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια
- 2 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους, κομμένες σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλυτζανακι του καφε ξίδι μπαλσάμικο
- 1 ποτηρι κρασιου ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τους καθαρισμένους κολιούς σε ένα μπολ με τη σάλτσα σόγιας και τους μαρινάρετε για 20΄. Μόλις είναι έτοιμοι, τους ψήνετε στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό και από τις 2 μεριές.Πλένετε πολύ καλά τα χόρτα και τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 2΄. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε 4 πιάτα μαζί με τους κολιούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου