Πεσκανδρίτσα με κριθαράκι λαχανικών
Υλικά
- 900 γρ. (6 ουρές ή φιλέτα) πεσκανδρίτσα, χωρίς κόκαλο και πέτσα
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- ½ μελιτζάνα ψιλοκομμένη
- ½ κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
- 2 φλιτζάνια κριθαράκι ελαφρά βρασμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο διαλυμένο σε ζεστό νερό
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε τις ουρές ή τα φιλέτα πεσκανδρίτσας με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σοτάρετε για 2’ - 3’ και σβήνετε με το κρασί.Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2’ - 3’, ρίχνοντας μέσα και το κριθαράκι και προσθέτοντας αλατοπίπερο. Ανακατεύετε συχνά. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5’ - 7’ σκεπασμένο. Προσθέτετε τα μυρωδικά και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου