Πιλάφι με αρακά
Ρύζι με αρακά και κρεμμύδια! Είναι πολύ απλό αλλά και κάτι διαφορετικό. Το σερβίρουμε είτε σαν συνοδευτικό ή μόνο του με λίγο γιαούρτι.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
- 200 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 250 γρ. αρακά
- 50 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό και 5 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον αρακά.
- Ανακατεύουμε το πιλάφι με τα κρεμμύδια και το σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά με μια πετσέτα ώστε να δέσει.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι!
327 θερμίδες ανά μερίδα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου