Μουστοκούλουρα τραγανά
Υλικά
- 500 ml μούστο
- 500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
- 250 γραμμ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
- 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Προαιρετικά: σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω σουσάμι.
- Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Mερίδες: 80
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου