Welsh Cawl (Παραδοσιακό Ουαλικό Στιφάδο)
















Υλικά

6 μερίδες αρνάκι γάλακτος
2 πατάτες
2 καρότα
2 πράσα
100 gr. φασολάκια φρέσκα ή αρακά
100 gr. κολοκυθάκια
100 gr. λάχανο λευκό
1 φύλλο δάφνη
1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
3 κλωναράκια μαϊντανό
1 κύβο βοδινού
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
 Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
50 gr. μπέικον, προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε μέτρια κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρά καφέ χρώμα.
Αν χρησιμοποιήσουμε μπέικον το προσθέτουμε σε αυτό το στάδιο.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον κύβο , μερικούς κόκκους πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Όταν το κρέας έχει μαγειρευτεί και είναι μαλακό προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και επιπλέον λίγο ζεστό νερό ακόμη ώστε να έχει υγρά το φαγητό.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου με το αγαπημένο σας τυρί και φρυγανισμένο ψωμί!

Σχόλια