Η πιο light καρμπονάρα


Spaghetti carbonara light











Υλικά (4 άτομα)

    250 γρ. σπαγγέτι (καλύτερα ολικής άλεσης)
    1/2 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά
    3 κ.σ τριμμένο τυρί light
    6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κυβάκια
    1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
    1/2 αυγό
    1 ποτήρι λευκό κρασί
    1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    τριμμένο μαύρο πιπέρι


      Εκτέλεση συνταγής

      Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
      Χτυπάμε το γάλα με το τυρί, τον μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
      Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο (χωρίς λάδι).
      Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτοντας αν χρειάζεται 2-3 κ.σ νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.
      Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το κρασί.
      Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.
      Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
      Ρίχνω το αυγό με το κρασί στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά.
      Σερβίρουμε αμέσως.

      ~ 368 θερμίδες ανά μερίδα

      Σχόλια

      Δημοσίευση σχολίου