Πολίτικο τουρλού με κρέας



Υλικά για 5 άτομα

400γρ. μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας σε κύβους
250γρ. φασολάκια
250γρ. μελιτζάνες
250γρ. μπάμιες μικρές
250γρ. κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
3 ντομάτες
3 πιπεριές πράσινες
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι νερό
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κανέλα
Πάπρικα γλυκιά
αλάτι - πιπέρι
Για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Ξύνετε τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε τις φλούδες από τις μελιτζάνες, αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις μπάμιες (κόβετε περιμετρικά και όχι οριζόντια ώστε να μην βγάλουν το σάλιο), καθαρίζετε τα φασολάκια, και τέλος κόβετε τα κοτσάνια και καθαρίζετε τους σπόρους από τις πιπεριές.
Κόβετε τις ντομάτες στα τέσσερα αφού βγάζετε τους σπόρους και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Βάζετε το κρέας στη χύτρα και προσθέτετε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να αχνιστεί το κρέας. Προσθέτετε το νερό, τα λαχανικά και τα μπαχαρικά μόλις κοχλάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε.

Σχόλια