Γαριδόπιλαφο


για 4/6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κιλό γαρίδες
2 κρεμμύδια μετρίου  μεγέθους
σησαμέλαιο 100 ml,και μια κούπα ούζο
1 πράσινη πιπεριά  ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
καυτερή πιπεριά ½
1 ντοματάκι κονσέρβα
ρύζι νυχάκι 500 γρ.
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πλένετε, καθαρίζετε από το εντεράκι τις γαρίδες και κόβετε τα μουστάκια. Σε μία κατσαρόλα βράζετε 1½ λίτρο νερό, μαζί με το ένα κρεμμύδι ολόκληρο και λίγο αλάτι. Ρίχνετε τις γαρίδες και τις βράζετε για 3’-4’. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις γαρίδες και κρατάτε το ζωμό.Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε αρκετά το σησαμέλαιο, μαραίνετε το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές και προσθέτετε τις γαρίδες και της σβήνεται με το ούζο,ύστερα βάζετε  το ντοματάκι και το ζωμό που κρατήσατε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να γίνει το ρύζι.Πριν το σερβίρισμα γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Σχόλια