Ισπανική κρεατόσουπα με διάφορα κρεατικά (Olla podrida)
Η όγια ποδρίδα βασίζεται σε μια πολύ παλιά ισπανική συνταγή. Τη μνημονεύει ακόμα και ο Σάντσο Πάντσα στο «Δον Κιχώτης της Μάντσα». Στην Ισπανία βέβαια ισχυρίζονται ότι είναι η πιο ουσιαστική από τις σούπες, αυτή που σε χορταίνει και σε παρηγορεί, αυτή που τρώγεται ζεστή τη νύχτα και κρύα το πρωί.
Υλικά (για 4-5 άτομα)
200 γρ. κοτόπουλο ή καλύτερα κότα ελεύθερης βοσκής1/4 του κιλού μοσχαρίσιο κρέας για βραστό
100 γρ. στήθος γαλοπούλας
100 γρ. ζαμπόν ή χαμόν (ζαμπόν ωρίμανσης)
100 γρ. λουκάνικο αέρος με πάπρικα (τσορίθο)
300 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα από την προηγουμένη στο νερό
1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο
Λίγο κύμινο ολόκληρο
Ψωμί, ζαφορά, αλάτι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου