Banoffee

Υλικά

Για ένα μεγάλο πυρέξ
1 πακέτο digestive
150γρ βούτυρο
Λίγη κουβερτούρα
2 ζαχαρουχα η έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρουχα γάλατα (έχει ο Σκλαβενίτης “royale”)
3 μπανάνες σε φέτες
1 γκαρνι
Μια κουτάλια νεσκαφέ
200γρ γάλα
Μισό φακελάκι κουβερτούρα σε νιφάδες

  

Εκτέλεση συνταγής


Αν δεν πάρετε τα έτοιμα καραμελωμένα γαλατα: Βάζουμε τα ζαχαρουχα οπως είναι στην κονσέρβα κλειστά σε μια κατσαρόλα κ τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά να μην χοχλαζουν για 3 ώρες προσέχοντας να είναι πάντα σκεπασμένα με νερό. Μπορούμε να τα κρατήσουμε για μέρες στο ψυγείο αλλά όταν είναι να φτιάξουμε το γλυκό τα βγάζουμε από πριν για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε στο πυρέξ. Λιώνουμε το βούτυρο με λίγη κουβερτούρα κ ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Τα πατάμε να φτιάξουμε μια βάση στο πυρέξ (σαν το cheeecake). Την αφήνουμε να κρυώσει.
 
Στρώνουμε από πάνω τα καραμελωμένα ζαχαρουχα και μετά τις μπανάνες σε φέτες. Φτιάχνουμε το γκαρνι όπως λένε οι οδηγίες προσθέτοντας και τον καφέ και χτυπάμε καλά. Βάζουμε πάνω από τις μπανάνες ίσα να τις καλύψει (μπορεί να μας πάρει λιγότερο αναλόγως ποσό αφράτο έχει γίνει). Από πάνω ρίχνουμε τις νιφάδες και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
 
Καλή επιτυχία!

Σχόλια