09/05/2016

 

Από την Ιδιοκτήτρια του Ninemia Family Resort στο Καρπενήσι

Υλικά

3/4 φλυτζανιού τσαγιού ρύζι γλασέ
1 πρέζα αλάτι
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ζάχαρη
5 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
1/4  κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα ή εσάνς μαστίχας
2 κ.σ. κορν φλάουρ και τέλος κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι (προσοχή θέλει συχνό ανακάτεμα). Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο και βάζουμε τη μαστίχα. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε μπολάκια.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.