30/10/2015


Spaghetti carbonara light











Υλικά (4 άτομα)

    250 γρ. σπαγγέτι (καλύτερα ολικής άλεσης)
    1/2 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά
    3 κ.σ τριμμένο τυρί light
    6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κυβάκια
    1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
    1/2 αυγό
    1 ποτήρι λευκό κρασί
    1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    τριμμένο μαύρο πιπέρι


      Εκτέλεση συνταγής

      Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
      Χτυπάμε το γάλα με το τυρί, τον μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
      Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο (χωρίς λάδι).
      Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτοντας αν χρειάζεται 2-3 κ.σ νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.
      Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το κρασί.
      Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.
      Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
      Ρίχνω το αυγό με το κρασί στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά.
      Σερβίρουμε αμέσως.

      ~ 368 θερμίδες ανά μερίδα

      27/10/2015

      Pork wrapped in prosciutto













      Υλικά για 4 μερίδες

        500 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
        12 φέτες προσούτο
        2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
        1 κουτ. σούπας πολτό σκόρδου
        125 ml λευκό κρασί
        2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
        ξύσμα από 1 λεμόνι
        10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
        ελαιόλαδο
        αλάτι, πιπέρι

          Εκτέλεση συνταγής

          Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια, κόψτε σε λωρίδες τις φέτες του προσούτο. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κρέατος και τυλίξτε κάθε κομμάτι με μία λωρίδα προσούτο. Σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι με τον πολτό σκόρδου και μετά ρίξτε τα κομμάτια του χοιρινού. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά, προσθέστε τα φύλλα του φασκόμηλου και σβήστε με το κρασί. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρετε.

          25/10/2015


          Lamb roll with garlic, parmesan and herbs

















          Υλικά

            2 αρνίσια μπούτια ξεκοκαλισμένα
            ¼ φλ. τσαγιού μάραθο ψιλοκομμένο
            ¼ φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
            2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
            6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
            1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
            300 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
            2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
            αλάτι
            φρεσκοτριμμένο πιπέρι
            ελαιόλαδο για το άλειμμα

              Εκτέλεση

              Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί, το μάραθο, τον άνηθο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το κρασί. Τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα μπουτάκια στον πάγκο εργασίας και με πινέλο τα λαδώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Με κουτάλι μοιράζουμε κατά μήκος τη γέμιση στα δύο μπούτια. Τυλίγουμε σε ρολό όσο μπορούμε και ράβουμε για να μη βγαίνει η γέμιση. Λαδώνουμε τα μπούτια και απέξω και αλατοπιπερώνουμε. Τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά σε δύο μεγάλες λαδόκολλες και τις δένουμε. Τοποθετούμε τα δέματα σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 2 ώρες και 15´, μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθεί καλά. Έπειτα βγάζουμε τις λαδόκολλες, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τα ζουμιά της λαδόκολλας.


              Mερίδες: 8
              Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
              Χρόνος Ψησίματος: 135 λεπτά

              23/10/2015


              Kantaifi tart cream apples
















              Υλικά

              για τη βάση:
              150 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
              50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

              για την κρέμα:
              500 ml γάλα
              1 αυγό
              1 κρόκο αυγού
              100 γραμμάρια ζάχαρη
              1 πρέζα αλατη
              80 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
              1 βανίλια

              για τα καραμελωμένα μήλα:
              4-5 πράσινα μήλα κομμένα στα 8
              2 βανίλιες ή κανέλα ή γαρύφαλλο
              150-200 γραμμάρια ζάχαρη
              300 ml κρέμα γάλακτος

              Εκτέλεση συνταγής

              Για να φτιάξουμε τη βάση απλώνουμε καλά το κανταΐφι και το βάζουμε στον πάτο και τα πλάγια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 26-28 εκ. Γύρω γύρω κάνουμε ένα στεφανάκι αν θέλουμε..
              Με τη βοήθεια ενός πινέλου στάζουμε το βούτυρο πάνω στο κανταΐφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει όμορφο χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες (ή ότι έχουμε επιλέξει).
              Αφαιρούμε από το φούρνο και γλυστράμε τη βάση εύκολα από το ταψάκι πάνω σε ένα πιάτο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κάνουμε την κρέμα.
              Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Χωρίς να ανακατέψουμε αφήνουμε το γάλα να κάψει και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
              Σε ένα μπολάκι χτυπάμε λίγο το αυγό με τον κρόκο για να αφρατέψει, παίρνουμε λίγο από το μείγμα με το γάλα και το ανακατεύουμε με τα αυγά.. Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και είναι έτοιμη η κρέμα μας αφού προσθέσουμε και 1-2 βανίλιες.
              Για τα καραμελωμένα μήλα τώρα καθαρίζουμε και κόβουμε στα 8 τα μήλα μας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω τους αρκετή ζάχαρη.
              Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει και να βγάλει καπνό. Πετάμε μέσα τα μισά μήλα με όση ζάχαρη έχει κολλήσει πάνω τους. Τα αφήνουμε και δεν τα κουνάμε συνέχεια αλλά από καιρό σε καιρό τα γυρνάμε λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν.. Αν το κάνετε μια φορά θα καταλάβετε… Δεν θέλουμε να τα γυρνάμε τακτικά γιατί θα βράσουν και δεν θα ψηθούν. Για τον ίδιο λόγο δεν βάζουμε πολλά πολλά μήλα μαζί στο τηγάνι. Παίρνει 5-10 λεπτά ανάλογα πόσο δυνατή είναι η φωτιά και πόσο καλό το τηγάνι σας.
              Όταν έχουν καραμελώσει καλά ρίχνουμε την μισή κρέμα. Θα βράσει και θα αφρίσει να το περιμένετε. Ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι μέχρι να ενωθεί όλη η καραμέλα με την κρέμα και να πάρει ωραίο χρώμα.
              Αφαιρούμε από τη φωτιά, καθαρίζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μήλα.
              Συναρμολογούμε το γλυκό μας.
              Ψιλοκόβουμε λίγα από τα μήλα. Τα απλώνουμε στη βάση από κανταΐφι και με ένα κουτάλι στάζουμε λίγη από την καραμέλα που έγινε με τα μήλα πάνω τους. Από πάνω βάζουμε την κρέμα και από πάνω τα υπόλοιπα μήλα και την καραμέλα..


              Λίγα μυστικά ακόμα

              Προσέχουμε όταν καραμελώνουμε τα μήλα να μην σπάσουν!




              22/10/2015


              Black eyed peas spinach croquettes


              Υλικά για 5 κεφτεδάκια


                1 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα
                1/2 κουταλάκι κύμινο
                μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
                2 κούπες ψιλοκομμένο σπανάκι
                αλατοπίπερο
                λίγο αλεύρι
                λάδι για τηγάνισμα

                Εκτέλεση

                Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαραθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μούλτι λιώνουμε τα φασόλια (δεν χρειάζεται να γίνουν εντελώς πουρές). Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα, το κύμινο, το μίγμα κρεμμύδι-σπανάκι, και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε ελαφρώς και τηγανίζουμε.

                Σερβίρουμε με ζεστή πιτούλα και κάποιο ντιπ.



                21/10/2015

                pumpkin, potatoes, prosciutto, parmesan

                Υλικά

                1 κιλό γλυκιά κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
                1 κιλό μικρές πατάτες
                2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
                1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
                3 φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο
                100g ψωμί τσιαπάτα, χοντροκομμένο
                2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
                1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
                2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

                Εκτέλεση συνταγής

                1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε την κολοκύθα και τις πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μουστάρδα και 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε. Στρώστε τα στο ταψί και αλατοπιπερώστε.
                2. Ψήστε για 40 έως 50 λεπτά, γυρίζοντας τα λαχανικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερά.
                3. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το προσούτο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βάλτε το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. 
                4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε το ψωμί και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. 
                5. Σε ένα μπολ αναμείξτε το φρυγανισμένο ψωμί, το προσούτο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανικά και σερβίρουμε.

                20/10/2015

                cheesecake, new york

                Υλικά

                 για την βάση: 
                  150γρ. μπισκότα digestive
                  75γρ. βούτυρο λιωμένο
                  75γρ. παξιμάδια
                  ½ κ.γ. αλάτι
                    για την κρέμα: 
                      125γρ. ζάχαρη
                      250γρ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
                      600γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia)
                      3 αυγά
                      1 βανίλια
                        Γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα

                        Εκτέλεση συνταγής

                        Χτυπάτε τα μπισκότα και τα παξιμάδια στο μούλτι και αφού γίνουν σκόνη τα ανακατεύετε με το βούτυρο και το αλάτι. Στρώνετε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. αφήστε το να κρυώσει όσο ετοιμάζετε την κρέμα.

                        Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη με αυγογδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτετε τμηματικά το γιαούρτι και τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να γίνει μια αφράτη κρέμα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε και τη βανίλια. Βάζετε την κρέμα πάνω από την βάση και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς.

                        'Οταν το γλυκό ψηθεί, σβήστε το φούρνο και αφήστε το μέσα να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου ελαφρά ανοιχτή για να μην σπάσει η κρούστα. Όταν κρυώσει ο φούρνος το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

                        Αν θέλετε βάζετε από πάνω γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.

                        Λίγα μυστικά ακόμα

                        Καλύτερα να χτυπήσετε την κρέμα με σύρμα και όχι στο μίξερ ώστε να μην εισαχθεί πολύς αέρας, πράγμα που θα χαλάσει την υφή της κρέμας.


                        13/10/2015





                        Ανεπανάληπτη και πανεύκολη φραουλότουρτα χωρίς γάλα.

                        Υλικά

                        Για το παντεσπάνι:



                          250 γρ. μαργαρίνη
                          200 γρ. ζάχαρη
                          1 πρέζα αλάτι
                          500 γρ. αλεύρι
                          300 ml νερό ή γάλα σόγιας/αμυγδάλου
                          15 γρ baking powder

                            Για την κρέμα:
                              750 γρ. γιαούρτι σόγιας (στραγγισμένο όσο γίνεται)
                              ζάχαρη (όση επιθυμούμε)
                              βανίλια
                              φράουλες σε κομματάκια
                              1 πακέτο σαντιγύ φυτική

                                φράουλες για τη διακόσμηση

                                Εκτέλεση

                                Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και απλώνουμε τη ζύμη σ' ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και βουτυρωμένο. Ψήνουμε ελαφρώς στους 180 έτσι ώστε το παντεσπάνι να παραμείνει μαλακό. Προσοχή!: Εάν η ζύμη παραψηθεί θα σκληρύνει σαν μπισκότο. Παράλληλα ανακατεύουμε μαζί όλα τα τα υλικά για την κρέμα. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα μια λωρίδα παντεσπάνι και ρίχνουμε από επάνω παχιά στρώση κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάνοντας 3 στρώσεις παντεσπάνι/κρέμας. Στο τέλος αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε με τις φράουλες.

                                10/10/2015















                                Υλικά

                                για τα ψωμάκια:
                                500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                                1 φακελάκι μαγιά ξηρή (7-8 γρ)
                                300μλ γάλα χλιαρό
                                6 κ.σ. ελαιόλαδο
                                1/2 κ.γ. αλάτι
                                4 κ.γ. χυμο λεμόνι ή ξύδι
                                ασπράδι ενός αβγού ή γάλα για το άλειμμα
                                σουσάμι, μαυροκούκι, πάπρικα ή ότι άλλο σας κάνει κέφι για το πασπάλισμα
                                για τα μπιφτέκια:
                                classic version
                                  500γρ κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
                                  150γρ ψωμί ή παξιμαδάκια (ντάκο), μουλιασμένο στο νερό
                                  λίγο σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη (δίνουν γεύση χωρίς όμως υφή από τα κομματάκια)
                                  2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
                                  1 κ.γ. σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
                                  ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
                                    spicy thai version
                                      500γρ κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
                                      150γρ ψωμί ή παξιμαδάκια (ντάκο), μουλιασμένο στο νερό
                                      1 μεγάλη κ.σ. πάστα thai green curry paste (το βρίσκετε στα μεγάλα σουπερμάρκετ)
                                      ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

                                        για τις γαρνιτούρες (ιδέες):
                                          σάλτσα BBQ
                                          μουστάρδα Dijon ανακατεμένη με μαγιονέζα
                                          μαγιονέζα ανακατεμένη με κέτσαπ
                                          mango chutney
                                          sweet chilly sauce
                                          λεπτοκομμένη ντομάτα
                                          λεπτοκομμένο κρεμμύδι
                                          λεπτοκομμένες φέτες γραβιέρας (π.χ. Νάξου)
                                          λεπτοκομμένα αγγουράκια τουρσί
                                          μαρουλάκι
                                          σοταρισμένα μανιτάρια
                                          ψημένο μπέικον

                                            Εκτέλεση συνταγής

                                            Για τα ψωμάκια:
                                            Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC (αέρα).
                                            Σε μια βαθιά λεκάνη βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη μαγιά και το αλάτι.
                                            Κάντε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίξτε τα υγρά. Ανακατέψτε με τη σπάτουλα και έπειτα ζυμώστε για λίγο μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη.
                                            Χωρίστε τη στα δύο και αφήστε τη να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 30 λεπτά.
                                            Πλάστε μπαλίτσες διαμέτρου περίπου 4-5 εκατοστών και τοποθετήστε τις σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (ή απλά λαδωμένη καλά). Η δόση αυτή βγάζει 9-10 ψωμάκια.
                                            Αλείψτε τα ψωμάκια με το ασπράδι αβγού και πασπαλίστε με σουσάμι /μαυροκούκι /παπαρουνόσπορο κλπ.
                                            Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.

                                            Για τα μπιφτέκια:
                                            βάλτε τις φέτες του ψωμιού να μουλιάσουν καλά.
                                            Classic version: βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, σόγια, ελαιόλαδο και ψωμί. Ζυμώστε καλά. Αν είναι πολύ σφιχτό το μίγμα, προσθέστε λίγο νεράκι. Ο κιμάς πρέπει να είναι μεταξένιος στην υφή και ούτε πολύ νερουλός, ούτε πολύ σφιχτός. Αν αντέχετε, δοκιμάστε τον κιμά και διορθώστε το αλάτι και τα άλλα καρυκεύματα. 
                                            Spicy thai version: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε καλά. Αν είναι πολύ σφιχτό το μίγμα, προσθέστε λίγο νεράκι.
                                            Πλάστε μπιφτέκια διαμέτρου 4-5 εκ και βάλτε τα σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με λίγο λάδι . Ψήστε σε πολύ δυνατή φωτιά και μόλις ροδίσουν από τη μία γυρίστε τα από την άλλη. Με το που θα ροδίσουν και από την άλλη σβήστε το μάτι και αφήστε τα πάνω να συνεχίσουν να ψήνονται. Συνολικά θέλουν πολύ λίγο ψήσιμο, για να μείνουν ζουμερά. Η ταϊλανδέζικη βερζιόν κολλάει λίγο παραπάνω στο τηγάνι οπότε βάλτε περισσότερο λάδι.
                                            Βάλτε τα μπιφτέκια ζεστά σε μια πιατελίτσα και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο μέχρι να τα χρειαστείτε.

                                            Γαρνιτούρες:
                                            όσο γίνονται τα μπιφτεκάκια ετοιμάστε τα μπολ με τις γαρνιτούρες σας. Εγώ είχα ένα σωρό βαζάκια στο ψυγείο μισοτελειωμένα και έτσι είχα μεγάλη ποικιλία, αλλά αν τα αγοράσετε όλα από την αρχή σκεφτείτε τι σας αρέσει. Για παράδειγμα στα κλασικά burgers βάλτε μουσταρδομαγιονέζα ή σάλτσα BBQ, ντομάτα, κρεμμύδι, αγγουράκι τουρσί, μαρούλι και τυράκι. Αν το μπιφτέκι δεν καίει και το τυρί το θέλετε λιωμένο, θα πρέπει να βάλετε το μπιφτέκι με τυρί στο microwave (20 δευτερόλεπτα) ή στο γκριλ για 1 λεπτό. Για τα ταϊλανδέζικα βάλτε sweet chilli sauce ή chutney, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι ή αγγούρι φρέσκο.
                                            Απολαύστε τα με το χέρι!!

                                            08/10/2015
















                                            Υλικά

                                            6 μερίδες αρνάκι γάλακτος
                                            2 πατάτες
                                            2 καρότα
                                            2 πράσα
                                            100 gr. φασολάκια φρέσκα ή αρακά
                                            100 gr. κολοκυθάκια
                                            100 gr. λάχανο λευκό
                                            1 φύλλο δάφνη
                                            1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
                                            1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
                                            3 κλωναράκια μαϊντανό
                                            1 κύβο βοδινού
                                            4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
                                             Ελαιόλαδο
                                            Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                                            Αλάτι
                                            50 gr. μπέικον, προαιρετικά

                                            Εκτέλεση συνταγής

                                            Κόβουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε μέτρια κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
                                            Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
                                            Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρά καφέ χρώμα.
                                            Αν χρησιμοποιήσουμε μπέικον το προσθέτουμε σε αυτό το στάδιο.
                                            Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον κύβο , μερικούς κόκκους πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό.
                                            Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
                                            Όταν το κρέας έχει μαγειρευτεί και είναι μαλακό προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και επιπλέον λίγο ζεστό νερό ακόμη ώστε να έχει υγρά το φαγητό.
                                            Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου με το αγαπημένο σας τυρί και φρυγανισμένο ψωμί!

                                            07/10/2015

                                            Brownies με γλάσο σοκολάτας χωρίς αλεύρι και γάλα.
















                                            Υλικά

                                            150 γρ. γλυκοπατάτα (πουρέ)
                                            75 γρ. χουρμάδες
                                            1 αβοκάντο
                                            1 μπανάνα
                                            1/2 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης/σφενδάμου ή μέλι
                                            1 κ.γ. βανίλια
                                            1 κούπα σκόνη κακάο
                                            200 γρ. αμύγδαλο (σε σκόνη)
                                            1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
                                            1 πρέζα αλάτι
                                            Γλάσο:
                                            5 κ.σ. λάδι καρύδας
                                            1 κ.σ. σκόνη κακάο

                                            Εκτέλεση συνταγής

                                            Βράζουμε τη γλυκοπατάτα και έπειτα την πολτοποιούμε μ΄ενα πιρούνι. Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τη μπανάνα και τη γλυκοπατάτα και χτυπάμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, τη βανίλια και το κακάο. Τοποθετούμε το μίγμα σ΄ ένα μπωλ και το ανακατεύουμε με το αμύγδαλο (σε σκόνη), το μπέικιν και λίγο αλάτι.Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αναμιγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε τα brownies.

                                            Για να βεβαιωθούμε εάν έχουν κτυπηθεί καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα, δοκιμάζουμε να γείρουμε το μπολ και, εάν δεν πέσουν, είναι έτοιμα!!!

                                            06/10/2015



                                            Υλικά

                                            Μια ζύμη για τάρτα έτοιμη
                                            8-12 σύκα πλυμένα και στεγνά και κομμένα σε φέτες ή τέταρτα
                                            250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
                                            250 γρ. Μασκαρπόνε
                                            Λιγο δεντρολίβανο κομμένο
                                            Λίγη κανέλα

                                            Εκτέλεση συνταγής

                                            Βάζουμε τη ζύμη για τάρτα στην ταρτιέρα και ρίχνουμε από πάνω λίγο δεντρολίβανο. Το πιέζουμε να ενσωματωθεί στην ζύμη και ρίχνουμε και λίγη κανέλα, τόση ώστε να μην υπερκαλύψει το δεντρολίβανο. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς,
                                            Στο μίξερ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Δεν προσθέτουμε πολύ ζάχαρη διότι τα φρούτα θα μας δώσουν επιπλέον γλυκύτητα. Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε κι ανακατεύουμε για λίγο μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί αλλά να μην μας κόψει. Αφήνουμε την κρέμα να σφίξει στο ψυγείο και γεμίζουμε την τάρτα ακριβώς πριν σερβίρουμε για να μην πανιάσει. Στρώνουμε με ένα κουτάλι και γαρνίρουμε με τα φρούτα.